Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Υπάρχουν σκύλοι κατάλληλοι για διαμέρισμα;


Υπάρχουν σκύλοι κατάλληλοι για διαμέρισμα;
Ο κάθε σκύλος όπως όλοι γνωρίζουμε είναι διαφορετικός, έχει τη δική του προσωπικότητα η οποία όμως επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως είναι οι γενετικοί παράγοντες, η εκπαίδευση, η κοινωνικοποίηση καθώς και η μεταχείριση του από τον ιδιοκτήτη του. Ωστόσο, επειδή το παραπάνω ερώτημα απασχολεί πολύ κόσμο πάμε να δούμε τι απαντούν σε αυτό οι ειδικοί…
Ένας σκύλος που θεωρείται κατάλληλος για διαμέρισμα θα πρέπει σε γενικές γραμμές να είναι ήσυχος, να μη γαβγίζει πολύ, να μη δημιουργεί πολύ φασαρία και να μην έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις στο θέμα της άσκησης και του παιχνιδιού. Σύμφωνα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά λοιπόν τέτοιοι σκύλοι είναι οι:
Οι ράτσες αυτές είναι ράτσες με αυτά τα χαρακτηριστικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως και αυτοί οι σκύλοι δε χρειάζονται τη βόλτα τους και τα παιχνίδια τους και χωρίς αυτό να σημαίνει επίσης πως δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αν με ρωτάτε όμως, θα σας έλεγα πως οποιοδήποτε σκυλάκι σας έχει κλέψει την καρδιά ημίαιμο ή ράτσας μπορεί να γίνει ο κατάλληλος σκύλος για το δικό σας διαμέρισμα αρκεί να του αφιερώσετε χρόνο ώστε να τον εκπαιδεύσετε και να έχετε την υπομονή που απαιτείται ώστε να πετύχετε το στόχο σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου