Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Οι γάτες μπορεί να αγαπήσουν υπερβολικά πολύ

Όταν οι γάτες βιώσουν τον αποχωρισμό με έναν άνθρωπο που συμπαθούν, μπορεί να εμφανίσουν σημάδια κατάθλιψης –αυτός είναι ο λόγος που η γατούλα σας κάνει «την ανάγκη» της στα παπούτσια σας όταν λείπετε στην δουλειά. Άλλες αντιδράσεις… αγάπης είναι όταν βηματίζει αργά, όταν «φωνάζει» ή όταν εμποδίζει την είσοδό σας και μπλέκεται στα πόδια σας. Πολλά γατάκια, όταν μένουν μόνα τους, κάνουν εμετό ή αναζητούν μανιωδώς τροφή.
Οι λευκές γάτες συχνά είναι κουφές 
Στο ένα ή και τα δύο αυτιά τους, ειδικά όσες έχουν και μπλε μάτια. Όταν το ένα μάτι είναι μπλε η γάτα μπορεί να είναι κουφή μόνο από αυτήν την πλευρά. Πολλοί ιδιοκτήτες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι κουφές γάτες δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνες, αλλά δεν είναι σαφές ότι γι’αυτό ευθύνεται η… κουφαμάρα τους.
 Οι γάτες μυρίζουν με το στόμα τους
Στο πάνω μέρος του στόματός τους, δηλαδή, έχουν έναν αδένα όσφρησης, τον οποίον χρησιμοποιούν όταν θέλουν να μυρίσουν κάτι καλά. Την πρακτική αυτή ασκούν συνήθως οι αρσενικές γάτες, ανοίγοντας διάπλατα το στόμα τους, για να μυρίσουν μία θηλύκια όταν βρίσκεται στις γόνιμες μέρες της.
 Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά τις γάτες και τους σκύλους
Το παθητικό κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει τουλάχιστον δύο θανάσιμους καρκίνους στις γάτες: Λέμφωμα και στοματικό καρκίνωμα. Οι σκύλοι με μακριές μουσούδες μπορεί να εμφανίσουν καρκινικούς όγκους στα ρουθούνια τους, ενώ αυτοί με κοντές μουσούδες είναι πιο επιρρεπείς στον καρκίνο του πνεύμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου