Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Δέρμα…νιάου

Δέρμα…νιάου
Το δέρμα της γάτας είναι ελαστικό και χαλαρό στην υφή. Γι’αυτό και οι γάτες είναι ευκίνητες και αντιμετωπίζουν ευκολότερα τη λεία τους ή τον “αντίπαλο” τους κατά τη διάρκεια μιας μάχης. Επίσης, το δέρμα τους διευκολύνει τους κτηνιάτρους να τις κάνουν ενέσεις, γεγονός σωτήριο για γάτες με πρόβλημα στα νεφρά που πρέπει να κάνουν πολύ συχνά ενέσεις.
Στο πίσω μέρος του λαιμού της γάτας όπου βρίσκεται ο αυχένας, το δέρμα βοηθά με την ελαστικότητα του τη μητέρα γάτα να μεταφέρει τα γατάκια της σηκώνοντας τα από εκεί. Το ίδιο όμως ισχύει και αργότερα, αφού η γάτα έχει ενηλικιωθεί, κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος όπου το αρσενικό πιάνει το θηλυκό από τον αυχένα ώστε να το ακινητοποιήσει και να το εμποδίσει να φύγει κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος.
Τέλος, η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμεύσει και όταν μια γάτα δε συνεργάζεται για να σας ακολουθήσει στον κτηνίατρο. Τότε όμως θα πρέπει να την κρατάτε και από τον αυχένα αλλά και από το κάτω μέρος του σώματος της ώστε να μοιράζεται το βάρος του ζώου και να μην πονάει(μην πιάσετε μια ενήλικη γάτα όπως πιάνει μια μητέρα γάτα το γατάκι της, δεν έχουν το ίδιο βάρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου