Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ξάγρυπνη Γατούλα!!

Ξάγρυπνη Γατούλα!!

Η γάτα μας, ως νυκτόβιο ζώο που είναι, μπορεί να μείνει ξύπνιο την νύχτα πάρα πολλές ώρες. Αυτό όμως δεν είναι και πολύ ευχάριστο στους ιδιοκτήτες τους. Μάλιστα είναι και το πιο συχνό παράπονο τους. Άρα πως μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την κακή συνήθεια? Λοιπόν: 
 1) Προσφέρουμε στην γατούλα μας ένα ζεστό και άνετο κρεβάτι μακριά από την κρεβατοκάμαρα μας.
2) Κλείνουμε την πόρτα του δωματίου μας, ώστε να μην έρθει η γατούλα μας για να παίξουμε.
3) Κατά την διάρκεια της μέρας πρέπει να κρατάμε το κατοικίδιο μας σε εγρήγορση. Είτε κάποια παιχνίδια, είτε κάποια ψυχαγωγικά βίντεο. Χρήσιμο είναι να εναλλάσσουμε τα παιχνίδια για να μην βαριέται.
4) Παίζουμε με την γατούλα μας πριν την ώρα του ύπνου.
5) Δεν ταΐζουμε την γάτα μόλις ξυπνήσει. Την ταΐζουμε αργότερα και μετά συνεχίζουμε την διατροφή της με μικρά γεύματα. Το μεγαλύτερο γεύμα πρέπει να της το δίνουμε το βράδυ. Αν στα ενδιάμεσα γεύματα δεν βρισκόμαστε σπίτι, μπορούμε να  κρύβουμε και από λίγο σε διάφορες κρυψώνες.
 6) Πρέπει να αγνοούμε εντελώς την συμπεριφορά της γάτας μας  κατά την διάρκεια της νύχτας. Αν αντιδράσουμε έστω και λίγο, τότε έχει πετύχει τον σκοπό της. Το χειρότερο είναι όταν κρατιόμαστε για αρκετή ώρα, αλλά στο τέλος ενδίδουμε. Έτσι ενθαρρύνουμε την “κακή” της συμπεριφορά με αποτέλεσμα να την συνεχίζει.
 7) Τέλος, αν το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, συμβουλευόμαστε τον κτηνίατρο μας, που μπορεί να της χορηγήσει και κάποια φάρμακα.

Για έναν ωραίο και πολύωρο ύπνο και για τους δύο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου