Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Πληροφοριες


Γεια σας αγαπητοι μοι αναγνωστες.Σας καλοσοριζω στη νεα μας σελιδα στην οποια θα μαθετε τα παντα για τα ζωα και ιδιετερα για της γατες ενα πολυ εξυπνο και παιχνιδιαρικο ζωο!!
Η γατα εινε ενα απο τα ποιο παιχνιδιαρικα ζωα και απο τα ποιο ηρεμα και τολμω να πω πονειρα!Εινε ενας απο τους  καλητερους φιλους του ανθρωπου μαζι με τους σκυλους!!
Το κακο με της γατες εινε οτι κρυβουν πολλες αρρωστιες αλλα ποιο πολυ αν εινε αδεσποτα
Η διατροφή τους αποτελείται από ξηρή & νωπή τροφή εμπλουτισμένη με όλες τις θρεπτικές ουσίες  για να είναι οι γάτες μας υγιείς.
Γατα Σιβηριας
 Η γάτα Σιβηρίας προέρχεται από τη Ρωσία. Οι γάτες αυτές αναφέρονται ιστορικά από το έτος 1.000 μ.Χ., σαν μεγαλόσωμες γάτες που περιφέρονταν στους δρόμους και γειτονιές της Ρωσίας, αλλά είναι ένα νέο είδος ράτσας για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι η παλαιότερη φυσική ράτσα κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι εκ φύσεως υγιής, ικανή να επιβιώσει στους σκληρούς χειμώνες της Σιβηρίας.  

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

H Γάτα Σιβηρικού Δάσους είναι ένα μεγαλόσωμο και δυνατό είδος γάτας. Τα αρσενικά είναι λίγο μεγαλύτερα από τα θηλυκά και χρειάζονται περίπου 3 χρόνια για να φτάσουν στο τελικό τους μέγεθος. Είναι ημι-μακρύτριχο είδος γάτας, της οποίας η γούνα περιλαμβάνει τρία στρώματα και είναι αδιάβροχη. Το μεγαλείο της ομορφιάς της σιβηρικής γάτας εμφανίζεται μετά τον πρώτο χρόνο ζωής της, που αποκτά το ενήλικο πλέον τρίχωμά της, χαίτη γύρω από το κεφάλι που την κάνει να μοιάζει με λιονταράκι, τουφίτσες γούνας στα πατουσάκια για να την προστατεύουν όταν περπατά στο χιόνι και συχνά, φουντίτσες στις κορυφές των αυτιών της, τύπου «Lynx», που της επιτρέπει να διατηρεί την άγρια πλευρά της εμφάνισής της. Τα χρώματά τους ποικίλουν. Η Νeva Masquerade είναι η "colour point" εκδοχή της Σιβηρικής Γάτας, δηλ. ανοιχτόχρωμη γούνα σ' όλο το σώμα, με σκουρότερα σημεία στην περιοχή του προσώπου, στα αυτιά και ουρά και με υπέροχα γαλάζια μάτια. Ξεκίνησε η εκτροφή της από τη Ρωσία και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κέρδισε την αναγνώριση και την αγάπη των ειδικών και των εκτροφέων σ' όλο τον κόσμο.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΓΑΤΑ ΣΙΒΗΡΙΑΣ

 Χαρακτήρας: Κατά γενική ομολογία, ο χαρακτήρας της σιβηρικής γάτας μοιάζει πολύ μ΄αυτή του σκύλου. Είναι πιστές, τρυφερές και πολύ παιχνιδιάρες. Πάντα μας υποδέχονται στο κατώφλι του σπιτιού με σηκωμένη την φουντωτή ουρίτσα τους, μας ακολουθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο, αποζητώντας τη συντροφιά μας. Είναι πανέξυπνες, εξαιρετικοί φίλοι των παιδιών και των άλλων κατοικιδίων, ακόμα και των σκύλων. Οι σιβηρικές γατούλες, εκτός από το ότι είναι πανέμορφα, αρχοντικά πλάσματα, ζώντας μαζί μας, δεν θα πάψουν ποτέ να εκφράζουν την αγάπη τους και να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και τρυφερότητας.

Υποαλλεργικότητα: ΄Ερευνες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 12 χρόνια, αναφέρουν ότι οι σιβηρικές γάτες και κυρίως οι θηλυκές παράγουν χαμηλότερα επίπεδα της πρωτεϊνης Fel d1, η οποία ευθύνεται για τις αλλεργικές αντιδράσεις από τις γάτες.
Ωριστε και μερικες φωτογραφιες απο γατες Σιβηριας:

                                      Η φροντίδα για το γατάκι σας
 Όλα τα γατάκια είναι αξιολάτρευτα και μπορεί να είναι δελεαστικό να πάρετε ένα σπίτι, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες. Να θυμάστε ότι ακριβώς όπως τα παιδιά μπορεί να είναι καταστροφικές και πολύ απαιτητική. Λαμβάνοντας σε ένα γατάκι σημαίνει ότι είστε μόνοι σας δέσμευση για περίπου 14 χρόνια από τη φροντίδα για μια γάτα και να ακούσετε ζωντανή καλά στην εφηβεία και δεκαετία του '20 τους.

Για τη φροντίδα για μια γάτα θα πρέπει να:
  • Παρέχετε αφθονία της ανθρώπινης συντροφικότητας
  • Παρέχετε τακτική, κατάλληλα γεύματα με μια σταθερή παροχή καθαρού νερού
  • Παρέχει ένα καθαρό και άνετο κρεβάτι
  • Δώστε τη γάτα με πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους ή να είναι έτοιμη να αδειάσετε και να καθαρίσετε ένα δίσκο απορριμάτων σε καθημερινή βάση
  • Γαμπρός τακτικά. Longhaired γάτες απαιτούν καθημερινή περιποίηση
  • Έχετε να στειρωθεί μεταξύ 4 και 6 μηνών
  • Εμβολιάστε ενάντια στις σημαντικότερες ασθένειες της γάτας τακτικά
  • Worm τακτικά και να παρέχουν θεραπεία για τους ψύλλους
  • Πάρτε τη γάτα στον κτηνίατρο όταν παρουσιάζει κανένα σημάδι της ασθένειας - ασφάλεια κατοικίδιων ζώων μπορεί να συμβάλει στην αντιστάθμιση του κόστους των κτηνιατρικών θεραπεία.
     Φέρνοντας το γατάκι σπίτι
    Η μετάβαση σε ένα νέο σπίτι είναι πολύ αγχωτικό για ένα γατάκι. Δώστε τη διαβεβαίωση και χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον πριν από την πραγματοποίηση εισαγωγών σε άλλα ζώα στο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά και ότι υπάρχει ένας φρουρός μπροστά από το τζάκι (ένα σκοτεινό ήσυχο καμινάδα μπορεί να είναι πολύ ελκυστική σε ένα νευρικό γατάκι). Βεβαιωθείτε ότι το γατάκι ξέρει πού είναι το κρεβάτι, δίσκος σκουπίδια και τα τρόφιμα μπολ.
    Κρεβάτι τα γατάκια θα πρέπει να είναι ένα καταφύγιο για να υποχωρήσει, αν τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ άγχος. Θα πρέπει να είναι ζεστό, ξηρό, άνετα και ελεύθερα σχέδια. Υπάρχουν πολλά είδη από το κρεβάτι για να διαλέξετε ή μπορείτε να βάλετε λίγο ζεστό κρεβάτι μέσα σε ένα ισχυρό ξηρό κουτί από χαρτόνι με μια περικοπή τρύπα στο πλάι. Για να το θέσω σε μια ζεστή γωνιά ασφαλή (κοντά σε καλοριφέρ το χειμώνα) θα κάνει το φιλόξενο και το γατάκι να αισθάνονται ασφαλείς. Στις πρώτες νύχτες ένα ζεστό μπουκάλι νερό κάτω από μια κουβέρτα μπορεί να βοηθήσει να αντισταθμίσει την απουσία της μητέρας ή απογόνους του γατάκι. Αν συμβαίνει να έχουν, ή μπορούν να δανειστούν, ένα μεγάλο στυλό (ένα kittening στυλό ή το είδος του στυλό μέταλλο που χρησιμοποιείται για να κρατήσει τα σκυλιά με ασφάλεια στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου) αυτό είναι ιδανικό για την παροχή ενός ασφαλούς den για το γατάκι και να κρατήσει τους αμμολεκάνη και το κρεβάτι. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να εισάγουν άλλα ζώα.
     Παρουσιάζοντας τα άλλα κατοικίδια ζώα και τα παιδιά   
    Εισαγωγή σε άλλους κατοίκους των νοικοκυριών θα πρέπει να είναι σταδιακή, ευγενική και πολύ ήσυχη. Ενθουσιασμένοι παιδιά μπορούν να τραυματίσουν εύκολα ένα γατάκι ακούσια έτσι πάντα επιβλέπει το παιχνίδι και δεν επιτρέπουν το γατάκι για να ενταχθεί χωρίς λόγο. Τα παιδιά θα πρέπει να ενθαρρύνονται να κάθονται στο πάτωμα και να περιμένετε για το γατάκι να τα εξερευνήσετε. Βεβαιωθείτε ότι το γατάκι έχει τη δυνατότητα να σταματήσει να παίζει, όταν θέλει να και να μην αντιμετωπίζεται σαν ένα παιχνίδι. Τα γατάκια, όπως και πολλά νεαρά ζώα, θα χρειαστεί πολύ ύπνο και θα πρέπει να δοθεί χρόνος για ξεκούραση.
    Παρουσιάζοντας ένα γατάκι σε ένα σκύλο ή μια γάτα θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά για να αποφευχθεί η σύγκρουση. Μια κακή εμπειρία μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπεραστούν. Εάν έχετε ένα μεγάλο στυλό πλέγμα στο οποίο το γατάκι μπορεί να καθίσει με ασφάλεια, ενώ η γάτα ή ο σκύλος κάτοικος μπορεί σταδιακά να το συνηθίσεις, είναι ένας ιδανικός τρόπος για να κάνουν εισαγωγές. Μερικά σκυλιά, ειδικά εκείνα που δεν χρησιμοποιούνται για γάτες ή ενός διεγειρόμενα ή επιθετική διάθεση, χρειάζονται επιπλέον ειδική φροντίδα για εισαγωγές. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ήρεμη για το προβάδισμα και έκανε να κάθονται ήσυχα. Το νέο γατάκι θα πρέπει να δοθεί μια ασφαλή θέση στο δωμάτιο και επιτρέπεται να συνηθίσει το σκυλί και προσέγγιση, αν θέλει. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετό χρόνο και απαιτεί υπομονή και τα οφέλη για το σκυλί αν συμπεριφέρεται καλά. Για πιο αθόρυβα σκύλους ή εκείνα που χρησιμοποιούνται για γάτες, εισαγωγές μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μια ισχυρή φορέως γάτα. Κρατήστε το σκύλο σε ένα λουρί, τοποθετήστε το μεταφορέα σε μια υψηλή επιφάνεια και επιτρέπει την ελεγχόμενη εισαγωγές, οι οποίες είναι σύντομες και συχνές. Τα περισσότερα σκυλιά θα ηρεμήσουν σύντομα όταν συνειδητοποιούν το νεοφερμένο δεν είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα. Η πρόοδος στις συναντήσεις με τον σκύλο σε ένα λουρί για την ασφάλεια. Μην αφήνετε το γατάκι μόνο με κατοίκους σκύλους ή γάτες μέχρι να καθιερωθεί. 
     Σίτιση  
     Όταν πρώτα να λάβει ένα γατάκι στο σπίτι να τρέφονται με την ίδια τροφή που έχει συνηθίσει. Μια ξαφνική αλλαγή της διατροφής σε συνδυασμό με το άγχος της προσαρμογής σε ένα νέο σπίτι μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές και διάρροια. Εάν θέλετε να αλλάξετε τη διατροφή, το κάνει σταδιακά με την ανάμειξή του με το συνηθισμένο φαγητό της γάτας. Τα γατάκια έχουν μικρό στομάχι και πρέπει να τρέφονται λίγο και συχνά, όπως τα μωρά. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βάλει μαζί μια σπιτική διατροφή που παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται από την αυξανόμενη γατάκια - είναι πολύ πιο εύκολο να τροφοδοτήσει ένα καλής ποιότητας εμπορικών τροφίμων γατάκι και να περάσετε το χρόνο παίζοντας με το γατάκι, αντί! Υπάρχουν τρόφιμα που έχουν παρασκευαστεί ειδικά για γατάκια, επειδή έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες της γάτας αναπτυχθεί πλήρως. Διαβάστε και ακολουθήστε τις οδηγίες διατροφής προσεκτικά. Αν το φαγητό είναι ένδειξη «πλήρης» περιέχει ό, τι χρειάζεται το γατάκι για να παραμείνουν υγιείς. Εάν επισημαίνεται η «συμπληρωματική» δεν παρέχουν όλες το γατάκι χρειάζεται και θα πρέπει να τρέφονται με άλλες τροφές.
    Τα γατάκια ηλικίας 8-12 εβδομάδων χρειάζονται τέσσερα γεύματα την ημέρα, 3-6 μήνες τρία γεύματα, και γατάκια άνω των 6 μηνών, δύο γεύματα. Μπορεί να θέλετε να παρέχουν κάποια ξηρά τροφή σε βάση ad lib - αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο ζωής σας, τι σας αρέσει γατάκι και χρησιμοποιείται και εάν έχετε άλλες γάτες στο σπίτι με ορισμένες ρουτίνες διατροφής και συνήθειες.
    Μην δίνετε γάλα αγελάδας γατάκι σας, καθώς μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Αν θέλετε να τροφοδοτήσει το γάλα μιας χρήσης που είναι ειδικά σχεδιασμένα για γάτες. Διάρροια που διαρκεί για περισσότερες από 24 ώρες απαιτεί κτηνιατρική προσοχή. Φρέσκο ​​πόσιμο νερό πρέπει να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.
     Πηγαίνοντας έξω   
    Το γατάκι σας δεν θα πρέπει να επιτρέπεται εκτός μέχρι τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των εμβολιασμών σε περίπου 13 με 14 εβδομάδων (ανάλογα με το εμβόλιο). Από τη στιγμή που είναι πλήρως εμβολιασμένα και έχει συνηθίσει στη ζωή στο σπίτι σας, μπορείτε να αρχίσετε να αφήσει το γατάκι σας να πάει έξω. Επιλέξτε μια ξηρά ημέρα (αν είναι δυνατόν) και μια ήσυχη ώρα και συνοδέψτε το γατάκι έξω από σας, επιτρέποντάς της να εξερευνήσει το νέο περιβάλλον. Συνεχίστε να συνοδεύει το γατάκι μέχρι να χρησιμοποιηθεί στον κήπο σας και να βρει το δρόμο του πίσω στο σπίτι χωρίς δυσκολία. Είναι καλύτερο να μην αφήσει έξω το γατάκι σας και μόνο μέχρι να γίνει 6 μηνών.
    Οι γάτες αρέσει να έρχονται και να φεύγουν ό, τι θέλουν. Ένα πτερύγιο γάτα τους επιτρέπει να το κάνουμε αυτό. Αν ταιριάζουν σε ένα πτερύγιο γάτα δεν θα χρειαστεί ένα εσωτερικό δίσκο απορριμάτων, όταν το γατάκι μεγαλώνει. Μπορείτε να διδάξετε το γατάκι σας να χρησιμοποιεί ένα πορτάκι με την ενδυνάμωση ανοίξει αρχικά και δελεαστικός αυτό μέσα με τα τρόφιμα. Σταδιακά θα κλείσει έτσι το γατάκι να μάθει να ωθήσει το πτερύγιο. Αν έχετε ήδη μια γάτα να γνωρίζουν ότι το γατάκι μπορεί να παρακολουθήσουν και να μάθουν και να αφήσει τον εαυτό της έξω προτού να είναι έτοιμος - γατάκια μαθαίνουν γρήγορα βλέποντας άλλες γάτες.
    Για να αποφύγετε γάτες της γειτονιάς να έρχονται στο σπίτι σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα πορτάκι που θα ανοίγει μόνο για τη γάτα σας. Το πτερύγιο λειτουργεί με μαγνητικά ή ηλεκτρονικά πλήκτρα στο κολάρο της γάτας σας.
     Κολάρα γάτα   
    Όταν το γατάκι σας γίνεται μεγαλύτερο (άνω των 6 μηνών) που θα θέλατε να χωρέσει ένα κολάρο, ώστε να έχει κάποια μορφή αναγνώρισης ή να μεταφέρει έναν μαγνήτη ή «κλειδί» σε ένα ηλεκτρονικό πτερύγιο γάτα - ποτέ μην βάζετε σε ένα κολάρο μόνο για το Χάριν της φορώντας ένα. Κολάρα πρέπει να τοποθετούνται προσεκτικά - τα γατάκια είναι πολύ δραστήρια και περίεργα ενώ μεγαλώνουν και μπορεί εύκολα να πάρει το κολάρο γαντζώνονται σε ένα κλαδί δέντρου ή περίφραξη ή το γατάκι μπορεί να πάρει μπροστά το πόδι του πρόφθασε στο γιακά και οι τραυματισμοί μπορεί να συμβούν. «Snap ανοικτή» κολάρα θα μειώσει την πιθανότητα η γάτα πρέπει να μπλεχτεί ένα πρόβλημα προκύψει. Για μια νέα, ταχέως αναπτυσσόμενη γάτα θα πρέπει να θυμηθείτε να ελέγξετε εφαρμογή του κολάρο του (θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει ένα ή δύο δάχτυλα κάτω από το γιακά) και να αυξήσει το μέγεθος του αναλόγως. Περιλαίμια ψύλλων δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ασχοληθεί με τα προβλήματα ψύλλων και μπορεί να είναι ένα πρόσθετο κίνδυνο για την περίεργη πρόθεση γατάκια για αναρρίχηση ή συμπίεση σε μικρούς χώρους όπου μπορούν να πιάσουν επάνω. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσει με τη γάτα σας μικροτσίπ για λόγους αναγνώρισης.
    Κίνδυνοι στο σπίτι   
    Τα γατάκια είναι πολύ περίεργα πλάσματα και θα διερευνήσει τις μικρές, σκοτεινά μέρη που να μπορούν να σέρνονται μέσα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να πάτε το γατάκι σας λείπει για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, θα πρέπει να εξετάσουμε σε ντουλάπια, ντουλάπες, έξω από υπόστεγα κλπ σε περίπτωση που κατά λάθος κλείσει ή κόλλησε.
    Κρατήστε το πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο πόρτα κλείσει, όταν δεν είναι σε χρήση και ελέγξτε τους πριν βάλετε τα ρούχα μέσα
    Αν το γατάκι σας είναι ένα φυτό Nibbler και στη συνέχεια αφαιρέστε όλα τα φυτά που μπορεί να είναι δηλητηριώδη, για παράδειγμα Ντιεφενμπάχια (χαζή από ζαχαροκάλαμο), Poinsettia, Lily of the Valley, Χριστούγεννα κεράσι, Castor Oil εργοστάσιο, εργοστάσιο αβοκάντο, καουτσούκ και κισσός φυτό. Οι περισσότερες γάτες δεν θα αγγίξουν τέτοια φυτά, αλλά τα γατάκια μπορεί να είναι πιο περίεργος.
    Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα πάνω από το επίπεδο του εδάφους ή να έχουν ένα σπίτι με πολλά ορόφους κρατήσει τα παράθυρα κλειστά για να εξασφαλιστεί ότι τα γατάκια δεν πέφτουν έξω.
    Ύπαιθρος κρατήσει χημικές ουσίες αποθηκεύονται με ασφάλεια στον κήπο και να φροντίσει αν χρησιμοποιείτε δόλωμα γυμνοσάλιαγκα ή χημικά στον κήπο ίδια - ορισμένα είδη μπορεί να είναι πολύ τοξικά για τα ζώα.
    Ψυχαγωγία  
    Τα γατάκια είναι πολύ παιχνιδιάρικο. Δώστε τους μια σειρά παιχνιδιών για να τους κρατήσει κατεχόμενα και ασκηθέντων - αυτά δεν χρειάζεται να είναι ακριβό - κάθε γατάκι αγαπάει ένα κουτί από χαρτόνι για να παίξουν μέσα Το παιχνίδι είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να γνωρίσετε και να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο. Δώστε το γατάκι σας με ένα ονυχοδρόμιο.
    Κρατώντας τη γάτα σας σε καλή υγεία   
    Καλλωπισμός
    Είναι μια καλή ιδέα για να συνηθίσει το γατάκι σας στο να καλλωπισμένο από νεαρή ηλικία, ιδιαίτερα αν έχει ένα μακρύ παλτό. Ένας μακρυμάλλης γάτα χρειάζεται καθημερινά προσοχή για να κρατήσει τη γούνα χωρίς μπερδέματα. Καλλωπισμός απομακρύνει την περίσσεια χαλαρές τρίχες που μπορεί να προκαλέσει μπάλες γούνας να συσσωρεύονται στο στομάχι. Το χτένισμα και το βούρτσισμα θα βοηθήσει να καταργήσετε αυτές τις τρίχες και είναι συνήθως εκτιμάται από την γάτα, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συνηθίσει να περιποίηση νωρίς στη ζωή. Καλλωπισμός σας δίνει επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τη γάτα σας, γαϊδούρια για την υγεία του και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του δεσμού μεταξύ σας. Πάντα να είναι ήπια και να διαμορφώσουμε μια ανταμοιβή και ευχάριστη εμπειρία.
    Εμβολιασμοί
    Να παρέχει προστασία ενάντια σε δυνητικά θανατηφόρες λοιμώξεις, όπως μια λοιμώδη εντερίτιδα της γάτας και αιλουροειδών γρίπης, τα γατάκια πρέπει να εμβολιάζονται. Η πρώτη ένεση στην πορεία δίδεται σε 8 έως 9 εβδομάδων και ένα δεύτερο σε περίπου 12 εβδομάδες. Το γατάκι θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τις άλλες γάτες και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους για 10 ημέρες μετά τη δεύτερη ένεση για να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή προστασία.
    Για να διατηρήσετε το επίπεδο της προστασίας που παρέχεται από τον εμβολιασμό, οι ενήλικες γάτες απαιτούν τακτική ενισχυτές (συνήθως μία ανά ένα έως τρία έτη). Ο κτηνίατρός σας θα προσαρμόσει το πρόγραμμα εμβολιασμού σύμφωνα με τους κινδύνους των διαφόρων ασθενειών στην περιοχή σας. Στις πόλεις, όπου υπάρχει μια υψηλή πυκνότητα των γατών, ο κίνδυνος της λοίμωξης θα είναι υψηλότερο.
    Αντιμετώπιση παρασίτων
    Τα σκουλήκια μπορούν να κάνουν τα γατάκια αδύναμη. Τα γατάκια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ενάντια των νηματωδών σε 4-6 εβδομάδες και στη συνέχεια τακτικά κάθε 2 - 3 εβδομάδες μέχρι να είναι 4 μηνών. Μετά από αυτή την worming θα πρέπει να υποβάλλονται σε θεραπεία για ασκαρίδα και την ταινία κάθε 2 έως 6 μήνες, ανάλογα με το πόσο κυνηγούν και αν έχουν ψύλλους. Χρησιμοποιήστε ένα ιδιόκτητο wormer διαθέσιμο από τον κτηνίατρό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες δοσολογίας προσεκτικά. 
    Οι ψύλλοι
    Ακόμα και καθαρές γάτες πάρει τους ψύλλους, έτσι έλεγχος για αυτές, ενώ καλλωπισμό. Βρωμιά ψύλλων μπορεί συνήθως να δει ως μικρές καφέ κηλίδες ιδιαίτερα γύρω από το λαιμό και τη βάση της ουράς. Κατά τη διάθεσή του «βρωμιά ψύλλων» βρεγμένο βαμβάκι σιγά-σιγά διαλύεται παραγωγή αιματηρή ραβδώσεις.
    Για τον αποτελεσματικό έλεγχο, τους ενήλικους ψύλλους στο γατάκι πρέπει να θανατωθούν και εκ νέου μόλυνση από το περιβάλλον εμπόδισε. Παραδοσιακά προετοιμασίες ψύλλων - σπρέι, σαμπουάν και περιλαίμια - μπορεί να περιέχουν ουσίες που είναι δυνητικά τοξικό για τα γατάκια και δεν μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να παρέχει μια σειρά από νέα προϊόντα για να σκοτώσει τους ψύλλους που είναι πολύ ασφαλή επειδή δρουν σε υποδοχείς που δεν υπάρχουν στα θηλαστικά, μόνο σε έντομα. Η «spot-on» προϊόντα είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολύ μικρή ηλικία.
    Άλλα ζώα στο σπίτι θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίζονται. Κρεβάτι της γάτας πρέπει να πλένονται ή να αντικαθίστανται. Ο κτηνίατρός σας θα είναι επίσης σε θέση να προμηθεύσει τα προϊόντα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τους ψύλλους στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που μπορούν να ληφθούν από την γάτα να αποφευχθεί η αναπαραγωγή των ψύλλων. 
    Τα άκαρια αυτιών
    Πολλές γάτες έχουν τα άκαρια αυτιών. Συχνά δεν υπάρχουν συμπτώματα, αλλά σε ορισμένες γάτες προκαλούν ερεθισμό που οδηγεί στην παραγωγή ενός γκριζωπού / καφετί ύλη στο αυτί. Σε σοβαρές περιπτώσεις, το κανάλι του αυτιού γίνεται μπλοκαριστεί και ακολουθεί λοίμωξη. Ακόμη και αν τα ακάρεα δεν προκαλούν επώδυνη αντίδραση μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό και μπορεί να περάσει σε άλλες γάτες και σκύλους στο νοικοκυριό. Εάν έχετε ένα σκυλί που παίρνει διαρκώς πρόβλημα με ακάρεα αυτιών, ο κτηνίατρός σας θα πρέπει να ελέγξετε τα αυτιά της γάτας σας πάρα πολύ, δεδομένου ότι μπορεί να είναι η πηγή των ακάρεων. Αν τα αυτιά της γατούλας σας φαίνονται βρώμικα, φαγούρα ή γεμάτο σκουρόχρωμο κερί αξίζει τον έλεγχο το πρόβλημα με τον κτηνίατρό σας.
    Η στείρωση
    Κάθε χρόνο πολλές ανεπιθύμητες γάτες και γατάκια πρέπει να τεθεί στον ύπνο ή αφήνονται στην τύχη τους, επειδή δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για να πάει γύρω. Η στείρωση της γάτας σας εξασφαλίζει ότι δεν συμβάλλουν σε αυτό το πρόβλημα.
    Ένα αρσενικό γάτα μπορεί να στειρωθεί 4-5 μήνες της ηλικίας. Η στείρωση θα μειώσει την πιθανότητα ότι θα ψεκάζει σε εσωτερικούς χώρους για να σηματοδοτήσει την επικράτειά του. Θα ξοδεύουν λιγότερο χρόνο και περιαγωγής σε αναζήτηση των συντρόφων και έτσι έχει λιγότερες πιθανότητες να τρέξει πάνω από ένα αυτοκίνητο ή να εμπλακούμε σε μάχες. Οι γάτες που έχουν δαγκώσει και γδαρμένο σε μάχες είναι πιο πιθανό να είναι σε κίνδυνο από μολυσματικές ασθένειες.
    Ένα θηλυκό γατάκι πρέπει να στειρώνονται για την πρόληψη των ανεπιθύμητων γατάκια. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με έναν κτηνίατρο 4-5 μήνες της ηλικίας. Εκείνη δεν χρειάζεται να γεννήσει μια φορά πριν στειρωθεί. Spaying δεν έχει βλαβερές συνέπειες και απομακρύνει το στρες τόσο σε εσάς όσο και τη γάτα σας έφερε σε καλώντας (το δυνατά μινυρίσματα που θηλυκές γάτες κάνουν για να προσελκύσουν έναν σύντροφο), την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και τη φροντίδα και την υιοθεσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου