Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η ανακαίνιση με τα “μάτια” της γάτας…

Η ανακαίνιση με τα “μάτια” της γάτας…
Είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε μια αλλαγή στο σπίτι σας αποφασίζοντας να κάνετε μια ανακαίνιση, τι σημαίνει όμως κάτι τέτοιο για τη γάτα σας και τι μπορείτε να κάνετε εσείς σε μια τέτοια περίπτωση για να είστε όλοι ευχαριστημένοι;!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αναφέροντας ορισμένα γενικά πράγματα που ισχύουν για τα αγαπημένα αιλουροειδή. Πολλοί από εσάς ίσως γνωρίζουν ήδη πως οι γάτες είναι λάτρεις της ρουτίνας. Αυτό σημαίνει πως αρέσκονται στο αναμενόμενο, στη συνήθεια, προτιμούν να εξελίσσονται τα γεγονότα κάποια γνώριμη για αυτές χρονική στιγμή. Επομένως, οτιδήποτε το νέο αντιμετωπίζεται από αυτές ως πρόκληση για εξερεύνηση και ανάλογα με τη διάθεση τους, τους δημιουργεί θετικές ή αρνητικές αντιδράσεις. Οι απότομες αλλαγές στο περιβάλλον μιας γάτας, οι θόρυβοι και τα νέα ερεθίσματα στο οπτικό, ακουστικό και οσφρητικό της πεδίο της δημιουργούν φόβο, τον οποίο όμως μπορείτε να την βοηθήσετε να καταπολεμήσει ακολουθώντας τα παρακάτω:
  1. Δημιουργείστε ένα ασφαλές μέρος(ένα “καταφύγιο”) στο οποίο θα μπορεί να αποσυρθεί όταν πανικοβάλλεται.
  2. Ηρεμήστε την, μιλήστε της ήρεμα, χαϊδέψτε την, παίξτε μαζί της για να αισθανθεί ασφάλεια.
  3. Μεταφέρετε τη μυρωδιά της στα καινούρια έπιπλα. Ακουμπήστε με μια γάζα το πηγούνι της και τα σημεία που φυτρώνουν τα μουστάκια της και έπειτα ακουμπήστε τη γάζα σε οτιδήποτε νέο(αφού έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση).
  4. Αφήστε την να εξερευνήσει το νέο χώρο έτσι ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου